пʼятницю, 7 червня 2013 р.

Яскравих вражень!!!

Доброго ранку вам, дорогі мої)))
Цей пост буде трохи незвичним, бо сьогодні будуть не лише рукодільні фото, але про це пізніше, а спершу все ж таки листівка))
У ЗДД стартувало перше літнє завдання на дуже літню тему "Морячка Соня".  Потрібно зробити будь-який об'єкт на морську тематику із обов'язковим елементом - морським атрибутом (якір, полоски синьо-червоно-білі, рятівний круг, мушля, пісок, сітка...) У мене склалась листівка із сіткою, шнурочками та мушлями. Напис придумала сама і виштампувала за допомогою штампів- алфавіту.


Ну а далі хочеться поділитись з вами одним днем із свого життя)) Два тижні тому нам вдалось вирватись за межі нашого міста і навіть області і відвідати замки львівщини. У планах було три - Золочівський, Підгорецький і Олеський, у останній потрапити так і не вдалось, бо щось ми не розрахували з часом і попросту не встигли. Так до слова напишу, що каси там працюють лише до 4 години, а вхід до 5 год., тому, якщо надумаєте відвідати ці чудові місцини, то добре розраховуйте час))

Отже перший замок Золочівський замок - пам'ятка обороної архітектури ХVІІ ст. Замок Якуба Собєського побудований у 1634-1636 роках. На території замку є два палаци - великий житловий палац та китайський палац, у останній ми не ходили, а от великий житловий палац відвідали. І хоч до наших днів він не зберігся у первинному вигляді та навіть відреставровані приміщення вражають. Найперше скажу, що це двоповерхова будівля із підвалами, які звичайно ж нам не показали. Там є величезна кількість кімнат різного призначення, купа спалень, причому в одній частині дитячі, а в іншій дорослі, кімнати відпочинку, на першому поверсі є замкова капличка, тронний зал- місце прийому гостей.
Ось власне й фото останнього, камін цей дуже високий , десь в ріст людини, якщо не більший.

Ось ще одне фото інтер"єру, нагло стягнуте з нету. Правда не можу сказати, для чого призначена ця кімната.


Ось внутрішній двір із видом на китайський палац.







Також у золочівському замку величезна кількість картин, є навть полотно висотрю у два поверхи.

Далі на черзі Підгорецький замок.
Це дивовижної краси будівля, яка нажаль зараз знаходиться у занедбаному стані (так як і багато чого у нашій державі)




Замок зачинений для відвідувачів, мабуть по тій причині, що там просто нема що показувати. За часів Союзу тут був тубдиспансер. Відкритий лише внутрішній двір і кусочок підвального приміщення в якому звучить якась нагнітаюча музика і висять фото з проекту "Битва екстрасенсів". Якщо комусь цікаво, то можете глянути відео на ютубі, не хочеться мені зараз переказувати містичні історії. Хоч напевно це був би не замок, якби він не мав своїх легенд і таємниць.

На фото величезні сходи на внутрішньому дворі.



Ось така подорож у нас вийшла. Я отримала море позитиву і купа вражень, а ще таке відчуття, що ніби краєм ока заглянула у минуле, про яке читала в книжках історії. Поки писала це все, то ніби заново пержила ті ж емоції.

Хай це літо буде щедрим на позивні емоції та яскраві враження!!!
Вдалого вам закінчення робочого тижня!!!

7 коментарів:

  1. Сонечко,ця твоя листівка пахне морем)))вона надзвичайна!!!!

    А замки це круто!!! Ми були в всіх,дійсно враження незабутні)) в Олеський обов'язково попадіть;)

    ВідповістиВидалити
  2. листівочка дуже класна!
    молодці, що подорожуєте!

    ВідповістиВидалити
  3. Листівочка дуже класна!!!!

    І фото дуже гарні!!! дякую за міні екскурсію))))

    ВідповістиВидалити
  4. листівка - бомба! дуже гарна! дуже-дуже!
    фотки класні, теж мрію колись там побувати)

    ВідповістиВидалити
  5. Замечательная открытка, и фото! Про замки с удовольствием прочитала, побывать бы...

    ВідповістиВидалити