вівторок, 9 квітня 2013 р.

про всяке...

Привіт, любі мої)))
Давненько я не писала. Останій тиждень в мене якийсь емоційно важкий, я нарешті наважилась відлучити від грудей свого малюка. Нам вже 2 роки і  7 місяців, то думаю, що пора)) Та й літо попереду, а тому хочеться це все діло закінчити до його початку. Тільки як припинити лактацію незнаю, точніше знаю, але який спосіб вибрати з усіх відомих. Таблеток поки категорично не хочу пити, хіба в крайньому випадку, якщо вже зовсім нічого не допомагатиме. Наслухана про різні побічні дії і про порушення гормонального фону, які можуть бути після їх вживання. Чула про різні настої м"яти, шавлії, шишок хмелю. Незнаю чи допомагає така штука. Якщо ви вже мали практику припинення лактації, поділіться досвідом. Буду дуже вдячна)))

Не хотіла грузити вас таким, але якось воно само по собі получилось.

А тепер про приємне))))
У ЗДД триває Весняний цукерковий марафон. 
І у другому етапі ви можете виграти і мій ркуодільний подарунок))) Це коробка для зберігання паперу розміром 15*15см . Штука дуже зручна, собі теж такі зробила і дуже ними задоволена)))






Тому,якщо маєте бажання отримати таку коробочку, то бігом у ЗДД))))
Усього вам найкращого)))

19 коментарів:

  1. Привіт :) Ось зайшла до блогу в гості, отримала натхнення зробити подібну коробочку (але хочу для журналів) і заодно залишу пораду щодо твого питання. Власного досвіду відлучення я не маю, але отримую спеціалізацію сімейного лікаря і деякий час працювала в дитячій лікарні. Отже, на мою думку, використувати медикаменти і навіть травки треба лише в самому крайньому випадку, якщо не допоможе фізіологічне відлучення. Оскільки головний стимул вироблення молока - подразнення соска під час смоктання ( а нема смоктання - не буде й молока). Ідеальним і найлегшим відлученням стане розлука з дитинкою на 2-3 дні, якщо ж це не влаштовує (неможливо або не хочеться залишати малюка навіть на пару днів), то є інші рекомендації: обмежити себе в прийомі рідини, не сціжувати, активно займатися спортом (чим більше потовиділення, тим менше вироблення молока). Максимально скоротити час смоктання, відволікаючи дитинку, інколи й забороняючи. І ще є більш "жорсткий" метод - свідомо зіпсувати смак молока (наприклад, від душі поїсти часнику).

    Бажаю, щоб все пройшло легко і безболісно ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибі))) З малим як таких проблем то нема, трохи ще просить і плаче, але я вже три сутки недаю, тому помало звикає, що молоко питимемо лише з кружечки тепер))) Найбільша проблема- це спинити виробіток молока.

      Видалити
  2. Коробочка крута! Я вже давно записалася ;)
    У нас відлучення проходило поступово, тому й молока поступово менше вироблялося... А потім і взагалі перестало :) Хоча, я теж переживала, як то має бути, але ж природа все наперед продумала! не переживай, все буде добре! ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Алінка))) Та й ми вже й ніби не так багато їли останнім часом, але поступово відлучати я не хотіла, мені це якось проблематичніше виглядає. Маю надію, що все буде добре)))

      Видалити
    2. Олечка! Я тоже за постепенность) Оно и ребенку менее травматично, и тебе. Резко исчезнуть на несколько дней - ребенок-то отвыкнет, а вот себе мастит и т.п. заработать не хочется.....
      У меня со старшей без проблем получилось - чем реже давать, тем меньше вырабатывается, а потом сходит на нет)
      Удачи тебе, дорогвя!!! Я сама сейчас озабочена таким вопросом, как раз "в процессе" отвлекания от груди и реже-давания)))

      Видалити
    3. Ой, Танічка, а я вот взяла і то все діло різко припинила, вже й не впевнена, що правильно зробила.

      Видалити
  3. Ми ще гамаємо тітю ))) Але моя мама каже, що найлегше, то тісно перев"язати груди і як найменше пити і їсти рідини.
    а коробочку я вже давно запримітила ))) жду й надіюсь )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Юль, я от теж про цей спосіб знаю, тільки чула, що це може провокувати виненкнення мастітів всяких і тому подібного, тому не хочеться ризикувати.

      Видалити
  4. коробочка класна, на цукерку записалась першою ;)
    я маю багатий досвід переривання вироблення молока ще й теоретичну базу ;). На власному досвіді пробувала перев`язувати груди - виникають затвердіння, пити таблетки - суттєво порувився обмін речовин і за сім років так і не вдалось поки що його відновити :(, але то був екстраординарний випадок і вибору в мене не було...
    Але при звичайному відлученні від грудей такі міри зазвичай і не будуть потрібні, тим більше, що ти не часто його годувала. Достатньо обмежити кількість рідини - чаї, супи (особливо гарячі чи теплі), молоко, соки - все стимулює вироблення молока. Єдине виключення - березовий сік. Тобто рідини по можливості пити по мінімуму.
    не можна зціджувати молокоз грудей, бо це також стимулює його вироблення. Якщо груди сильно наповняться можна прийняти гарячий душ (надлишок молока стече). В мене було таке, що на п`ятий день прибуло сильно молоко, але піся душу стало легше і більше воно не прибувало.
    Головний принцип - не стимулювати, решту зробить твій організм сам.
    А нарахунок того, щоб віддалитись від дитини - особисто я категорично проти - дитина йтак не дуже розуміє, що відбувається, чому мама завжди давала груди, а тепер ні. А якщо ще й на руки мама не буде брати, то йому може здатись, що ти взагалі його тепер не любиш. Я своїх навпаки старалась більше на руки брати обнімати, про водити з нами час.
    Написала... сподіваюсь, тобі буде щось корисне з цієї писанини ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибі величезне, Валюш!!!! Я стараюсь майже не пити, про гарячі чай, каву, то взагалі мови нема, трошки води, коли організм дуже просить. Супів теж не їм. Сьогодні ходила до масажистки, то вона мене до кінця вицідила, бо там десь в глибині було молоко і я йому ніяк ради сама не могла дати, боялась, щоб не застоялось. Незнаю, що з того получиться, бо всі мої знайомі припиняли лактацію стандартно, таблетки+ перв"язування з камфорною олією. Але якщо трошки логічно помислити, то ж наші бабусі немали ніяких таблеток і нічого ніхто не годував довше чим треба, значить таки має воно таки само по собі зникнути.
      А ще моя сусідка родила в Іспанії і там ще три роки з малим жила, то їй лікарка теж сказала абсолютно нічого не робити, молоко повинно само перегоріти і так і сталось)))

      Видалити
    2. так і я кажу нічого не потрібно, двох дітей я просто відлучила і молоко саме пропало, без будь-яких травок, таблеток і перев’язок!
      Ти головне не зціджуй, бо воно від того буде ще більше прибувати. Зціджують коли хочуть зберегти молоко, або збільшити його кількісь

      Видалити
    3. Сама не сціджую, вчора мусіла піти до масажистки, бо відчувала, що там гулі всередині є. Сама чіпати не буду, але відчуваю, що за сутку молоко появилось, ех як то витримати це...
      Я дуже переживаю(((

      Видалити
  5. Оля, привет! :)
    коробочка классная, очень себе хочу такую для бумажек, все руки никак не доходят сделать... Так что записалась :)

    По поводу молока - я ничего не пила и не делала, оно постепенно само начало уходить, я просто малого не прикладывала так долго, как можно было вытерпеть. Потом приложу, отцедил немного, грудь стала мягче и все, забираю. Чем дольше он чмокает, тем больше молока прибывает, у меня было так, что грудь пустая, а он сосет - и раз, молоко пришло... Поэтому не советую пить таблетки, лучше постепенно уменьшать количество прикладываний, и через 3-4 дня молока почти не станет (это к меня так). Единственно, если чувствуешь шишки и затвердения или боль - обязательно размассажировать и все сцедить, так как с этим и до воспаления недалеко. Меня свекровь расцеживала, когда шишки были, у меня силы столько нет :)
    Еще когда очень много скопится молока, можно самой потихоньку подцедить, чтобы полегчало.
    В общем, не переживай, а потихонечку действуй.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за поради)))) Малого взагалі вже не буду прикладати до грудей, не хочу травмувати, а то 4 дні не давала опять почну, він знов звикне, почне капризити, бо вже майже перестав просити))))
      Вчора в масажистки була, бо затвердіння відчувала, то сьогодні молоко прибуло трохи, подивлюсь ще до завтра як воно буде чи багато набереться чи ні.

      Видалити
    2. Ну да, если 4 дня не давала, то больше и не прикладывай.
      Как там у тебя сейчас дела? Затвердений нет?

      Видалити
  6. Про коробочку напишу: вот я теперь сижу и вспоминаю, про что мы там в ПИФ договаривалисЬ?)))) Коробочку не обсуждали точно, а жаль)))))))))))))))))))))
    Потому что она МЕГА-СУПЕР-КЛАССНАЯ!!!! Не только само исполнение, но и по смыслу! Шикарная! И вот именно 15на15 лично у меня стоит себе в обувной коробке, а тут - любуюсь прям! Умничка, Олечка!
    Вот люблю такие вещи, которые не только красивые, но и полезные!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибі, Танюшик)))) Я собі запам"ятаю твої побажання, а там побачимо)))

      Видалити
  7. Гарненька коробочка! У мене нагородка для тебе - http://22nadija.blogspot.com/2013/04/blog-post_12.html

    ВідповістиВидалити
  8. кльова коробочка вийшла!
    все вийде з перериванням ГВ! Успіху тобі!
    У нас все було в 2,4... мучились ми перші 3 дні... коли я намагшалась не давати молок вдень..на денний сон..були крики..воплі..істерика... ледь не піна з рота.. головне для мене було - не повестись на її вмовляння...і не дети їй молоко... далі...лише на ніч..по трошки... а потім вночі просто морозилась від бубочки))) вона просила..випмолювала..хникала... царапалась..так ми мабуть з кліька тижнів промучиилсь...і все минуолсь... я нічого не пила..не перев"язувала..нічого не буоліло..хоча малявка ще досі іноді просить потриматись..прикластись....)) і це нам вже 3,2)) але найбільш несподівано було для мене те..що через 3 місяці після закінчення ГВ... коли я якось перевдягалась..бубка схопила мене за груди і потягала щоб прикластись...... і як пирскне молоко)) я не очікувала..що воно атк довго ще буде...

    ВідповістиВидалити